Vreemde week geweest. Niet helemaal volgens plan verlopen. Plan was: Doorgaan met enthousiast studeren, meer leren, volle kracht vooruit. Zelfde plan als voor de andere weken. Maar er waren de afgelopen weken al wat scheurtjes in gekomen, en die werden deze week te groot om ze te kunnen ontkennen. De eerste paar dagen dus ziek thuisgebleven, woensdag opnieuw naar school en na een paar uur zo moe dat er niets productiefs meer uitkwam. Gedesillusioneerd naar huis gegaan. Donderdag maar eens met de hoofdlerares gaan praten, samen besloten dat ik vanaf maandag terug ga naar een eerder afgesloten niveau. En vandaag nog maar eens rustig thuis gebleven, zo van: volgende week is een nieuw begin.
Nu dat besluit is genomen krijg ik ook weer zin om te studie op te pakken. Heb de afgelopen dagen behoorlijk met mijn ziel onder de arm gelopen, niets aan de studie gedaan, beetje suf naar volleybalwedstrijden zitten kijken. Er zat gewoon even verder niets meer in. Hoofd deed niet mee, lijf was moe, niets mee te beginnen. Jammer…
Meteen deze week nog een paar dingen veranderd. Ander eten: fruit, groente, vitaminen. Lichaam is er blij mee en begint zich langzaam beter te voelen. Geen alcohol. Hoofd klaart op en begint weer nieuwsgierig om zich heen te kijken.
En nu weer verder!