Het was een verrassend eiland, en opnieuw (opnieuw!) een plek waar we graag nog een keer naar terug komen om er wat meer tijd door te brengen. De lijst wordt langer en langer… We zijn aangekomen in Cagliari en hebben intussen kaartjes gekocht voor de overtocht naar Napels. Niet zo heel veel te melden over de afgelopen paar dagen, beetje meer van hetzelfde eigenlijk: fietsen door steeds wisselende landschappen, ‘s morgens de immer heerlijke koffie in een café, ‘s middags hetzij een restaurant onderweg, hetzij een zelfgekookte pastamaaltijd aan een verlaten strand, ‘s avonds onderdak bij een agriturismo, op een verder verlaten camping of in een eenvoudig hotel. Nog eenmaal werden we bedot door onze kaart, die aangaf dat we via een secundaire weg de kust konden volgen waar dat niet helemaal waar was. De weg in kwestie ging over van verhard in onverhard, toen in een pad waar we over de keien hobbelden, totdat we te voet vooruit moesten gaan om te zien of we de fietsen nog konden meenemen. We duwden ze over hoge keien en door het rulle zand van een verlaten strand – wil je weten wat ‘rul’ betekent? Duw maar eens een fiets over een zandstrand heen, vergeet je het nooit meer. En om het af te maken, een passage door wat moerassig land, waar, gezien de sporen, terreinwagens en motorfietsen zich af en toe komen uitleven en waar je niet doorheen komt als het net geregend heeft.

Het had net geregend.

Nee echt, we hebben ook over asfalt gereden!

Maar je weet hoe het gaat, als we alleen maar foto’s laten zien van hoe we ploeteren door bijna ontoegankelijk terrein zou je bijna gaan geloven dat dat alles is wat we gedaan hebben. Niet waar. We hebben het wel opgezocht ja, om niet tussen de vrachtwagens te zitten, maar we hebben natuurlijk ook gewoon nette geasfalteerde wegen gevolgd. En totdat we in de buurt van Cagliari kwamen waren die voorbeeldig rustig. Heerlijk.

We genieten nog even van de ‘grote stad’, van de internetverbindingen die hier gewoon bestaan, van winkels en café’s. Morgen gaan we met een huurauto nog even het binnenland in om culturele dingen te bezoeken, overmorgen gaat de boot naar Napels. Gaan we daar verder genieten.

O, trouwens, ik wilde nog wat kiekjes laten zien van bloemen die we onderweg tegenkwamen, soms in verbluffende aantallen, gewoon langs de kant van de weg. Geen idee wat het voor bloemen zijn, dus als iemand het weet… 😉