Zul je altijd zien. Denk ik net nog wat foto’s te plaatsen om iets te doen aan de blogstilte van de afgelopen weken (waar trouwens niet meer achter zit dan dat er weinig te vertellen is op het ogenblik), komt er interessant nieuws door waar best even bij stilgestaan mag worden.

In Maleisië is de noodtoestand afgekondigd… Niet schrikken nu, dat is niet het nieuws en we lopen geen gevaar, dat zouden we wel gemerkt hebben. Die noodtoestand is al afgekondigd in 1969 – en is sindsdien nooit herroepen. Eerlijk gezegd wisten we dat niet eens en hebben we er niets van gemerkt. Maar vanochtend stond in de krant dat gisteravond, in een redevoering ter gelegenheid van Malaysia Day (de dag waarop het huidige Maleisië ontstond), de premier heeft aangekondigd stappen te ondernemen om die noodtoestand te beëindigen. En dat is niet alles: een heel pakket van politieke hervormingen werd voorgesteld.

Dus… wat nu? Foto’s plaatsen? Meer vertellen over Maleisië en de achtergrond van dit nieuws? Eerst maar de foto’s. Deze zijn nog van Sulawesi; ze zijn wat anders bewerkt dan de eerdere foto’s.

O, enne, klik erop om ze groter te zien.