Het is er pas sinds een maand of twee. Groepjes toeristen lopen er langs, tijdens een wandeling door de oude binnenstad van George Town die in hun reisgids beschreven staat, maar vaak lopen ze er voorbij zonder het te zien. Ze zijn op weg naar de volgende bezienswaardigheid, en deze is nog niet in de routebeschrijving opgenomen.

Het trekt wel bezoekers, dat wel. Maleisiërs, Chinezen vooral, hebben erover gelezen of ervan gehoord en komen er speciaal voor naar dit wat groezelige deel van de stad, om elkaar op de foto te zetten in grappige poses. Het is behoorlijk populair aan het worden.

“Het” is een kunstwerk dat de Litouwer Ernest Zacharevic een kleine twee maanden geleden maakte in Armenian Street in George Town, van een aan de muur geschroefde fiets en daarbij geschilderde kinderen:

Het was een lelijke oude muur, totdat Ernest Zacharevic er zijn oog op liet vallen.

Gisteren ging ik er nog eens kijken, het was zondag en het was een drukte van jewelste, een gelegenheid dus om wat foto’s te nemen. Meer van Zacharevic in Penang is hier te zien (foto’s door hemzelf genomen), en hier is hij aan het werk te zien met de fietsende kinderen. De foto’s bij dit stuk kunnen allemaal wat groter bekeken worden: gewoon klikken.

Jongelui hadden deze plek uitgekozen voor een soort straattheater, waarbij o.a. jong en oud samen dansten om ‘de band tussen jeugd en ouderdom te symboliseren’, zoals één van hen tegen me zei.

Het is kunst, en het nodigt uit tot meedoen.

… en meedoen…

… en meedoen.

Nog iemand die erbij was, met onder jonge Chinezen erg populair kapsel.