Fernweh! Na een goeie drie maanden in Penang te hebben doorgebracht (dat intussen zo vertrouwd is dat het als ‘thuis’ gezien kan worden) is het weer tijd om achter de horizon te gaan kijken. Nou hebben we de afgelopen maanden niet bepaald stil gezeten. We hebben heel wat bezoek gehad, een stel jonge katjes door de groeistuipjes heen geholpen en elke week een paar dagen maritiem handwerk verricht zoals het knopen van baggywrinkles, of schurftplatting in goed Nederlands, en – Charlotte althans – gordijntjes haken voor de schoener waarop we binnenkort hopen mee te zeilen.

Maar het is tijd voor weer wat beweging. Charlotte is net in Nederland aangekomen en zal het grootste deel van de drie weken die ze in het land blijft bij haar ouders doorbrengen, en ik vertrek morgen naar Kuala Lumpur om de dag erna via Dubai naar Bishkek te vliegen, voor een verblijf van twee maanden.

Ik zou nog eens de Russische grammatica opnieuw door moeten nemen of mijn handschrift oefenen, maar het komt er niet van. Ik zou kunnen doen alsof vandaag niet de laatste dag thuis is en gewoon de dag op dezelfde manier doorbrengen als altijd, maar het komt er niet van. Huishoudelijk werk doen, om te zorgen dat Charlotte in een schoon appartement terugkomt, eh… Dan maar een opdrachtje: wat foto’s op het weblog zetten, als afsluiting van een paar maanden in Maleisië. Het thema deze keer: waarschuwingen aan de wand.

In elke van de in Maleisië meest gangbare talen staat de boodschap geschreven, en voor wie het nog niet begrepen heeft is er een duidelijke afbeelding bij. Hoewel, duidelijk... wij schieten op joggers?

In elke van de in Maleisië meest gangbare talen staat de boodschap geschreven, en voor wie het nog niet begrepen heeft is er een duidelijke afbeelding bij. Hoewel, duidelijk… wij schieten op joggers? Op mensen zonder bovenkleding?

Je hoeft geen Chinees te kunnen lezen om te begrijpen wat hier bedoeld wordt. Maleiërs hebben een hekel aan honden, en Chinezen houden vooral van de soorten die je onder de arm kunt nemen. Deze hond hier - geen goed nieuws.

Je hoeft geen Chinees te kunnen lezen om te begrijpen wat hier bedoeld wordt. Maleiërs hebben een hekel aan honden, en Chinezen houden vooral van de soorten die je onder de arm kunt nemen. Deze hond hier – geen goed nieuws.

'Verboden te parkeren' wordt op allerlei manieren geschreven, maar zelden begrepen.

‘Verboden te parkeren’ wordt op allerlei manieren geschreven, maar zelden begrepen.

Hier een argument dat wèl aanspreekt, al wordt er geen enkele moeite gedaan om hier voetgangers, die immers aan dezelfde gevaren bloot staan, om te leiden. Zou ervan uitgegaan worden dat een voetganger die een hamer op zijn hoofd krijgt waarschijnlijk niet gaat klagen?

Hier een argument dat wèl aanspreekt. Vreemd genoeg wordt er geen enkele poging gedaan om voetgangers, die immers aan dezelfde gevaren blootstaan, om te leiden. Daar is wel wat voor te zeggen: een voetganger die vanaf de vierde verdieping een hamer op zijn hoofd krijgt gaat waarschijnlijk niet klagen.

Hee... hoe kwam deze hier tussen verzeild? Zeker een aanval van nostalgie...

Hee… hoe kwam deze hiertussen verzeild? Zeker een aanval van nostalgie… Verledenwee.

En dan kan deze er ook nog wel bij.

En dan kan deze er ook nog wel bij. Deze foto genomen en bewerkt met de iPad mini.